Verzonnen politiebericht vanuit België

Fake news op zijn Belgisch

Inderdaad, ik kreeg onlangs op mijn WeChat een verzonnen politiebericht vanuit België.
De eerste reactie was verontwaardiging, ja bij ons kan alles, terug een allochtoon die ons landeke onveilig maakt, niemand doet iets, een schande.

Ziehier het “bericht”

Als “politieman” zou ik me waarschijnlijk steeds meer als een “idioot” gaan beschouwen !!
Waarover gaat het?

In de nacht van vorige donderdag op vrijdag voerde de politie van Borgloon wegcontroles uit. Plots wilde een voertuig blijkbaar ontsnappen aan een controle en stoof de voerder weg door plankgas te geven. De politie zette onmiddellijk de achtervolging in met een voertuig en enkele “motards”.
Tegen zeer hoge snelheden van rond de 180 kilometer per uur werden regelmatig andere weggebruikers in gevaar gebracht. De vluchter bleek geen gemakkelijke jongen te zijn en hield het lang vol. Via Tienen en Diest naderde men Leuven. Daar bleken, inmiddels andere, opgeroepen politievoertuigen de strijd te kunnen beëindigen en de vluchter klem te rijden en tot stoppen te dwingen.
Er bleken twee inzittenden in het voertuig te zitten en deze zetten het op een lopen. Eén kon geklist worden en de andere is tot op heden onvindbaar en zal het waarschijnlijk ook blijven. Tijdens de dolle rit werden er steeds allerlei voorwerpen door het raam gezwierd waardoor soms uiterst gevaarlijke toestanden ontstonden voor de achtervolgende “motards”. Het ging hier waarschijnlijk over voorwerpen die iets vroeger tijdens een inbraak werden gestolen.

De dader werd aangehouden en verscheen de volgende dag vrijdag voor de onderzoeksrechter in Luik. Het gaat hier over een minderjarige allochtoon.
Bovendien weigerde deze misdadiger de naam van zijn kompaan aan de onderzoeksrechter mee te delen.
Behoudens het zich onttrekken aan een politiecontrole; het rijden met sterk overdreven snelheden; het in gevaar brengen van vele mensen; het veroorzaken van schade aan een politievoertuig; het feit waarschijnlijk juist ervoor een inb raak te hebben gepleegd; het weigeren om de naam van zijn kompaan mede te delen enz enz is de kans groot dat hier twee gevaarlijke misdadigers door het ingrijpen van de politiediensten werden gesnapt.

Resultaat. De onderzoeksrechter liet de man op staande voet vrij en hij kon beschikken !!!!

Het is juist wat we vreesden, verklaarde de politie-inspecteur Eddy Deckers van Borgloon, namelijk dat de gesnapte man onmiddellijk zou worden vrijgelaten. Begrijpt U nu beste lezers waarom ons land doodziek aan het worden is ?
Begrijpt U nu waarom er bij ons thuis reeds 11 maal werd ingebroken?
Begrijpt U nu waarom bepaalde minderjarige allochtonen zich hier in het landje van belofte menen te bevinden? Begrijpt U nu waarom ze zich onstrafbaar en boven alles verheven voelen?
Zo kan het werkelijk niet verder. De publieke opinie moet worden wakker geschud.
Onderzoeksrechters zoals deze zouden moeten beschouwd worden als gevaarlijke witteboordcriminelen die de belangen van de bevolking, die hen dan nog meestal rijkelijk betaalt, schaden. Ze zouden voor een speciale rechtbank moeten verschijnen; hun titel moeten verliezen en op staande voet zonder schadevergoeding de laan moeten worden uitgestuurd.

Indien ik Eddy Deckers was zou ik een persconferentie geven en mijn mandaat ter beschikking stellen van de regering. Ik zou de regering uitdagen en haar vragen om een beslissing te nemen en te kiezen wie er nu uit moet. Ofwel die onderzoeksrechter ofwel ik, Eddy Deckers, die als taak heeft de openbare orde te handhaven; de verantwoordelijkheid draagt voor meerdere politieagenten en hen moet kunnen blijven motiveren enz.
Wedden we dat onder druk van de “publieke opinie” de “overheid” snel zou weten wat ze moet beslissen!

Enkele dagen geleden schreven we erover en gaven een reeks voorbeelden van incidenten die meestal door een vrij onbekende persoon werden uitgelokt maar die dramatische rampen veroorzaakten en grote veranderingen teweeg brachten.
Wel ik reken er op dat er eerstdaags een soort Eddy Deckers voor een revolte van de gezagsdragers zal gaan zorgen zodat een einde kan gesteld worden aan de wispelturigheid; lafheid en totaal gebrek van interesse voor hun taak van een soort ” circusrechters” waarvan het aantal op gevaarlijke wijze blijkt toe te nemen.
Men zegge het voort,
Met vriendelijke groeten,
Dienst Systeembeheer – Politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst
www.lokalepolitie.be/5381


(Bron: www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20140116_017)

Allemaal verzonnen

Wel, zij die het schreven maakten wel de vergissing de “bron” te vermelden.
Met het Internet werd alles duidelijk. Ik stuurde de vraag naar de vermelde dienst en kreeg het (verwachte) duidelijke antwoord:

Beste,
Dergelijke mails doen inderdaad de ronde.
Echter, deze zijn niet afkomstig van onze diensten!
U doet er goed aan de mail gewoonweg te verwijderen en hier niet op te reageren.
Dank voor uw melding.
Met vriendelijke groeten
(naam, telefoon, positie, enz. verwijderd)
Dienst Beleid
Politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst
www.lokalepolitie.be/5381

Inderdaad “Men zegge het voort”! Verzonnen politiebericht vanuit België!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *